Ukusno i slano! 日式超市 mora kupiti popularni miso!

 Vjerujem da će se mnogi Japanci pitati, koji je najbolji predstavnik japanske hrane, mislim da ćemo odgovoriti “Miso juha”! Svaki put kad odem u 日式超市, mogu vidjeti sve vrste misoa. Po čemu se razlikuje od tajvanske miso juhe? Ovaj put ću vam predstaviti japanske sorte miso i metodu japanske miso supe!

 Prvo, dozvolite mi da vam dam kratki uvod: japanski miso možemo podijeliti na crveni miso, bijeli miso i miješani miso između njih.

 Crveni miso ima snažan i snažan ukus, što je miso Nagoje; ono što Tajvanci mogu prihvatiti je bijeli miso, koji je skladan miso.

 Crveni miso izgleda kao komad crnog i crvenog, pojeden jednom, zaista je slan.

 Ljudi iz japanskih supermarketa loše mirišu

 Najbolji miso koji se prodao u posljednje dvije godine je ova vrsta misa koji ima okus “restorana”. Samo pogledajte benzin na polici i gotovo svaki dan morate ga dolijevati.

 Marukome je prva japanska kompanija koja je dodala miso i druge začine miso supi, što je promijenilo način na koji mnogi Japanci prave miso supu. Takođe je bestseler i manje slana verzija.

 Japanski miso

 Uz čvrsti miso u kutiji, tu je i tečni miso, koji je vrlo pogodan za izradu tjestenine, salata itd.

 Postoje i miso razvijeni prema različitim načinima kuhanja; na primjer, Tianraku miso s njim na žaru ili miso napravljen sa salatom, jede se direktno s krastavcem.

 Kao rezultat promocije zdravlja, neki proizvođači i Univerzitet za žensku prehranu zajednički su razvili prehranu ili sol za kontrolu misoa.

 Tu je i zdravi miso razvijen u saradnji sa poznatim proizvođačem vaga za upravljanje masnim masama TANITA.

Preporučeni su povezani članci

中式超市与日式超市的区别
了解3种最常用的日本酱料
日式超市中的流行调料,找出不同之处!什么是炸猪排酱、章鱼烧酱、炒面酱和炒面酱?

Komentariši